Skyltfab Stockholm AB | Övriga tjänster
17214
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17214,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Övriga tjänster

Grafisk hjälp

 

Vi erbjuder professionell grafisk formgivning till dig som inte har kunskap eller möjlighet att ta fram de objekt och dokument som behövs för tillverkning av skyltar och foliedekor.

Du kanske behöver hjälp med;
– logotyper
– korrektur och original
– illustrationer
– färgskalor
– bilder
– etc.

Vi arbetar i Adobe Creative Suite med program som Illustrator och Photoshop för att skapa dokument som ex.vis;
– .eps
– .pdf
– .ai

De färgskalor vi jobbar efter är oftast;
– PMS
– CMYK
– RAL

Konsultation och rådgivning

 

Rådgivning kring skyltfrågor och skyltning är en av våra starkaste sidor. Vi har lång erfarenhet av både färg och form samt tillverknings- och montagetekniska frågor vilket garanterar att du får professionella råd och åsikter.

Konsultation handlar oftast om att göra en ordentlig förstudie av skyltprojektet; vilka behov finns, vad ska skyltningen åstadkomma, vilka förutsättningar ger företagets grafiska profil och fysiska läge, vilka möjligheter och begrännsningar finns i omgivningen, exempelvis krav och önskemål från fastighetsvärden och kommunen.

Utmaningen ligger i att överföra alla önskemål och krav till ett”skyltspråk” som tilltalar såväl dig, ledning, kunder, anställda, myndigheter och övriga intressenter.

Kom in på en fika så börjar vi där eller så bjuder du över oss på en kopp svart kaffe så får du se vad vi går för.

 

Design & konstruktion

Design och konstruktion är den del av ”skyltprocessen” där våra mer kreativa sidor kommer fram. Processen resulterar ofta i tydliga skisser för hur skyltningen kan se ut vilket bl.a. ger dig ett bra underlag för intern förankring.

Utmaningen för oss ligger i att göra skyltning som framhäver varumärket/budskapet och de värden som företaget vill förmedla samtidigt som skyltningen syns från önskat håll, både i dagsljus och i mörker.

Skyltning är en del av den grafiska profilen och inte bara en viktig informationsbärare. Den är också en del i den totala exponeringen av företaget och med samma omsorg och eftertanke som du ägnar övriga grafiska element tar vi fram rätt skyltning för ändamålet.

Projektledning

 

Vi tar ditt skyltprojekt från ax till limpa – från förstudie till montage, underhåll och service.

En bra grogrund för ett lyckat skyltprojekt är bl.a. en noggrann förstudie/survey och ett genomtänkt och planerat montage. Därför erbjuder vi projektledning vid större skyltprojekt där en erfaren, engagerad, noggrann och lyhörd projektledare håller i trådarna.

Vi tillhandahåller projektledare med lång erfarenhet av projektering, konstruktion och montering av skyltar och större skyltleveranser.

Vi erbjuder allt från projektledning av enstaka skyltmontage till totalentreprenad av montage för kompletta skyltprogram för nybyggnationer och köpcentrum.

Vi bistår er i kontakten med fastighetsförvaltare, arkitekter, reklambyråer, byggföretag och centrumledningar med experthjälp i skyltfrågor.

Vi hjälper er och tillvaratar ert behov i ett nära samförstånd med övriga intressenters regler och krav.

 

Bygglov

Den skyltning som sker utomhus kräver oftast ett bygglov/skyltlov från kommunen.

Vi hjälper dig med att upprätta korrekta handlingar, ritningar och dokument som behövs för en smidig bygglovsprocess och vi följer upp att bygglovsansökan tilldelas en handläggare och behandlas inom rimlig tid.

Vi garanterar dock inte bygglov men vår erfarenhet ger dig garanterat bättre förutsättningar att få det godkänt.

Skyltprogram för fastigheter/köpcentrum

 

Vi erbjuder allt från enstaka skyltleveranser till totalentreprenad av kompletta skyltprogram för köpcentrum.

Vi tillhandahåller projektledare med lång erfarenhet av projektering, design, tillverkning och montering av stora skyltar och större skylt-leveranser.

Vi bistår fastighetsförvaltare, arkitekter, reklambyråer, byggföretag och centrumledningar med experthjälp i skyltfrågor.

Vi hjälper den enskilda butiksägaren och tillvaratar dennes behov i ett nära samförstånd med både köpcentrets och centrumledningens regler och krav och eventuella arkitekter och reklambyråers design- & skyltprogram.

 

Kontakt med fastighetsvärd

Vi sköter gärna kontakten med din fastighetsvärd/förvaltare under projektets gång. En bra och öppen dialog med fastighetsvärden är nödvändig då de vill godkänna de skyltar som monteras på deras fasader. Många fastighetsvärdar har också tydliga skyltprogram som måste följas där exempelvis maxmått och skyltens utformning regleras.

Innan vi söker bygglov på en skylt eller den går i produktion bör skisserna vara godkända av fastighetsvärden, för säkerhets skull.

 

Skyltadministration

Vi lagerför, distribuerar, monterar och installerar ditt skyltbehov efter givna tidsramar.